בדיקה עצמית לקור ושן עם סדק בסתימה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

08/05/2024 | 11:51 | מאת: אביה

שלום ד"ר! רציתי בבקשה לשאול 2 שאלות 1. האם יכולה לבד לבצע בדיקת תגובת שן לקור? (האם השן מרגישה את הקור) 2 . יש שן טוחנת עליונה עם סתימה לבנה עמוקה שקשה לנגוס וללעוס בה, כמו הרגשה שלשן אין כוח,זה כבר מעל שנה. אין שום כאבים לא בלעיסה לא באופן כללי. עשיתי צילום פריפיקאלי לפני חודש ובצילום הכל בסדר. הלכתי ל2 מומחים, מומחה אחד אמר בבדיקה קלינית שרואה סדק בסתימה וצריך טיפול שורש ומומחה נוסף אמר בבדיקה הקלינית שצריך רק לתקן את הסדק בסתימה. איך אדע למי להאמין? ומה באמת הבעיה? והאם יש צילום שיכול יותר להסביר את הבעיה של השן? אשמח ממש לעזרתך תודה רבה!

ניתן לבצע בדיקה עצמית לקור בעזרת חתיכת קרח קטנה אבל צריך להבטיח שהקרח נוגע רק בשן הספציפית, אם השן מגיבה לקור ולא כואבת ספונטנית ( כמו שכבר כתבת ) אין צורך לרוץ לטיפול שרש, אם השן לא מגיבה לקור ניתן לבדוק את חיות השן בעזרת מכשיר חשמלי הקיים בחלק מהמרפאות,שן שאינה חיה יש צורך לבצע בה טיפול שרש. לגבי הסתימה יתכן שצריך לעצב אותה בצורה שונה כך שתהיה אפקטיבית יותר בלעיסה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה