כתר כל חרסינה למה הכוונה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

17/04/2024 | 14:33 | מאת: גלית

מה הכוונה שאומרים כתר כל חרסינה? האם זה כתר זירקוניה?

הכוונה היא לכתר שאינו מכיל מתכת, לא בהכרחהכוונה דווקא לכתר זירקוניה , ישנם חומרים נוספים שבהם משתמשים לכתרים ללא מתכת

19/04/2024 | 08:27 | מאת: גלית

באיזה חומרים מדובר? חוץ מהזירקוניה בכתרי כל חרסינה? מה עדיף לשן טוחנת שיש בה מבנה מאמלגם? ומה עדיף לשן טוחנת אחרת שיש בה מבנה מהחומר של סתימה לבנה?

ישנם חומרים אחרים כמו לדוגמא ליתיום דיסיליקט, אין קשר בין החומר ממנו מורכב המבנה לבין ההחלטה על סוג הכתר,החומר ממנו מורכב הכתר מדפיע על בריאות החניכיים ועל רגישויות ואלרגיות שונות . בשיניים אחוריות מומלץ לבצע כתרים מזירקוניה מונוליטית, הכתר חזק ומונע גירוי חניכיים

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה