אטרופיה של השפתיים ושקיעה של הלחי

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

26/03/2024 | 20:43 | מאת: אנונימית

שלום רב, הוציאו לי לפני כמה חודשים שתל דנטלי עקב כאבים. לאחר ההוצאה (ללא השתלת עצם) הרכס שקע מאד ועם הזמן גם הלחי, ומה שהכי מציק: בשבועות האחרונים השפתיים בצד של ההוצאה מתכווצות (רק בצד ימין היכן שהשתל הוצא) אני מאמינה שההתכווצות היא בגלל שהשרירים נחלשו באיזור והשקיעה של הרכס. אחרי חשיבה החלטתי לעשות שתל חדש בתקווה לשקם את הפה וגם את הפנים שנפגעו, שתל חדש יהיה לי רק בעוד כשנה. האם לדעתך רקמת השפתיים תוכל לחזור לעצמה לאחר ההשתלה? או שלא ניתן לדעת? מפחדת שהאיזור יתכווץ יותר ויותר ולא יוכל לחזור לעצמו

השתל כשלעצמו אינו משפיע על שקיעת הלחי או הרכס מה שיכול להדפיע זו כמות העצם במקום ומנח השיניים ( הכתר/ כתרים באיזור השתל , ניתן ליצור הדמיה של מיקום הכתר/ כתרים ובעצרתה לבחון מראש את התוצאה הצפויה להתקבל

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה