כתרים או שתלים?

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

19/02/2005 | 12:54 | מאת: נטע

שלום רב, עלי לעבור תהליך ארוך של שיקום הפה עקב כתרים שלא יושבים טוב, נסיגת חניכיים ודלקות בשורשי השן- על פי צילום רנטגן. הכתרים (כ-13 במספר) הוחלפו כבר 3 פעמים. מאחר ותהליך חידושי טיפולי שורש והרכבת כתרים מחדש גם ארוך, לא נעים ובכלל לא זול, אני מתלבטת לגבי השתלת שיניים. לאור התיאור הקצר- האם אכן השתלת שיניים היא פתרון יעיל יותר? האם קיימים מקרים בהם לא ניתן לבצע השתלה, וכמובן מהו גודל הסיכון שגם השתלים לא יחזיקו מעמד לאורך שנים? ושאלה אחרונה- האם שתלים דורשים "תחזוקה" מיוחדת, ואם כן- מהי? רוב תודות מראש, וכן- איפה אוכל לקבל מידע על מחירים במרפאתך?

נטע שלום, שתלים אינם פתרון אידאלי אלא נעזרים בהם במקרים בהם אין לנו פתרון טוב יותר ,כלומר אם אין שיניים המסוגלות להחזיק גשראו אם יש שיניים אך מצבן (מבחינת אחיזתן בעצם )אינו מאפשר להן לשמש מאחזות לגשר או במקרה ומשני צידי האיזור מחוסר השיניים יש לנו שיניים בריאות שחבל להשחיז אותן לצורך אחיזת גשר.השתל הוא מאד עדין אין לו רקמה רכה מסביבו לשמוש כבולם זעזועים (להבדיל משן טבעית )וכוחות לא מבוקרים יכולים לגרום לכשלונו . בהחלט קיימים מקרים בהם לא ניתן לבצע השתלה ,בעיקר כאשר אין עצם בכמות או באיכות מספקת. הצלחת שתל נמדדת קודם כל אם בכלל נקלט בעצם (עצם נבנית מסביב לסלילים המקיפים את השתל והעצם מקבעת אותו במקומו,)ולאחר מכן עמידותו לאורך השנים בכוחות הלעיסה,הצלחת השתל תלויה באיכותו (ישנם שתלים מחברות שונות ובאיכויות שונות)בתנאים בזמן ההשתלה (סטריליות ומיומנות המשתיל)ולאחר שהשתל נקלט יש חשיבות רבה למיומנות הרופא המשקם ולאיכות השיקום שעל גבי השתלים. על מנת שהשתלים יצליחו לאורך זמן יש חשיבות עצומה לתחזוקה השוטפת כלומר נקוי קפדני עם כל האביזרים המתאימים ונקוי שיננית כל 3 חודשים.לשיננית ישנו מכשור מיוחד המתאים לתחזוקת שתלים,צריך לזכור שגם מסביב לשתלים ישנה דלקת חניכיים ושהשתלים עדינים אף יותר משיניים טבעיות. לגבי מרפאתי-ניתן להשיג את הטלפון באמצעי התקשורת המקובלים וישמחו לענות לך שם על כל שאלה..

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה