בעיה בדיבור אחרי כתרים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

16/03/2024 | 21:14 | מאת: הדר

שלום עשיתי שיקום פה וכל השיניים העליונות הוחלפו בכתרים, בנוסף נוצרה הגבהה משום שיש לי שחיקת שיניים. מאז ההליך אין לי יכולת יותר להגות את האותיות ת׳ אבל בפרט - האות ס׳, בלי ש״יבלעו״ בדיבור. אני גם מרגישה שאני מתאמצת לדבר ובכלל שזה משפיע על כל האופי השוטף של הדיבור שלי עד שלפעמים זה מתיש אותי. בתור אדם שמתקשר הרבה עם אנשים זה מפריע לי. זה אמור לחזור לקדומותו או שאאלץ ללכת לקלינאי תקשורת? שואלת ברצינות…

חסרה לי אינפורמציה על התהליך שעברת , האם בוצעה הרמת גובה בעזרת הכתרים הזמניים ? האם עם הכתרים הזמניים היתה לך בעית הגייה באותן אותיות? כמה זמן את לאחר התקנת הכתרים? האם הם מודבקים זמנית ומאפשרים שינויים או מודבקים קבוע? בעיות פונטיות אמורות להסתדר תוך פרק זמן לא ארוך אם השיקום עונה על הקריטריונים ובמיוחד מבחינת הגובה הנכון היחסים בין הלסתות ומרווחים בין השיניים

18/03/2024 | 13:37 | מאת: הדר

היי אלה הם כבר לא הכתרים הזמניים. אלה הכתרים הקבועים שיהיה לי אבל הרופא עוד לא הדביק אותם באופן קבוע. אני כרגע מסתובבת עם הכתרים האלה בסביבות שלושה שבועות… לפני הכתרים האלה ולפני כל ההליך לא היו לי בעיות דיבור (גם הכתרים הזמניים לא עשו את זה) ההפרעה מופיעה באותיות: ת׳, ד׳, ס׳, ז׳, ט׳, צ׳. ויוצר באופן כללי מאמץ בדיבור… אציין שהוא יצר הגבהה בנוסף עשה הרמת חניכיים. יש לי שחיקת שיניים בכל הפה כולל בשיניים תחתונות שטרם עברו הליך שיקומי מפאת תקציב בשלב הזה של החיים… אולי בעתיד אבל כרגע זה לא מסתדר. לכן למעלה הוא כבר עשה שיקום מלא של כל השיניים + הגבהה מה עלי לעשות כדי לשפר את המצב? תודה

איני יכול לייעץ מה לעשות מבלי להכיר לעומק את המקרה אבל כל עוד הכתרים לא הודבקו קבוע ניתן לצור בהם שינויים כמו למשל צמצום מרווחים בין השיניים, הרחבה או צמצום דל קשת השיניים כמו גם שינויים נוספים שיתכן ומשפיעים על ההגיה , אם בכתרים הזמניים לא היו בעיות הגיה צריך לבחון מה ההבדלים בין הכתרים הקבועים לזמניים ועי כך ניתן יהיה לעלות על הבעיה בכתרים הקבועים

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה