שן קדמית שעברה טיפול שורש

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

08/03/2024 | 13:54 | מאת: עמית

היי שלום ותודה מראש אני בת 44 לפני כ23 שנים בצעתי טיפול שורש בשן קדמית, אחת מהגדולות המרכזיות. השן התכהתה מעט, לא בצורה נוראית אבל זה עדיין נראה. יש לי חיוך יפה ושיניים ישרות כמו סרגל ומעולם לא עשיתי גשר, ומעולם גם לא העירו לי על השן. אבל לי זה מפריע. לא בא לי לשים כתר כי השן תקינה , יחסית לטיפול שורש, עברתי צילום לפני חודש והטיפול שורש תקין. מה הסיכונים בהלבנה פנימית? איך נכון לעשות את זה אני מבולבלת ,אני ממש רוצה לדעת פעם אחת ולתמיד. האם אני יכולה לאבד את השן? אני רוצה לציין שאני לא אוהבת את החיוכים המלאכותיים של ציפויים וכד ומפחדת שזה ישנה לי את החיוך הצעיר...בבקשה בבקשה תעשה לי סדר. תודההה

בהלבנה פנימית ישנו סיכון מזערי לספיגה של השרש ( בדכ נוצרת כתוצאה משמוש בחומרים שהיום אינם משמשים באופן שוטף להלבנה פנימית) ,אם יש חשש מהלבנה פנימית ניתן לבצע הלבנה חיצונית סלקטיבית כלומר להשקיע זמן רב ומספר פעמים רב בהלבנת השן הספציפית בהלבנה חיצונית , במידה והתוצאה אינה מספקת ניתן לבצע ציפוי / ציפויים וממש אין סיבה להגיע לגוון מלאכותי של חיוך אלא ניתן לבצע ציפויים בגוון מחמיא אך טבעי

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה