שאלה בנושא כתר ויישור שיניים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

23/02/2024 | 01:27 | מאת: שרון

יש לי שן שצריך לעשות עליה מבנה וכתר בגלל שאין מספיק מקום לשים כתר צריך לעשות הארכת כותרת האם אחרי הפרוצדורה הזאת יהיה אפשר לעשות יישור שיניים בבטחה מבלי שזה יפגום בכתר?

ההליך הנכון הוא לבצע את המבנה והכתר הזמני , להדביק את הכתר הזמני בדבק קבוע לפני יישור השיניים ולאחר היישור לבצע כתר זמני חדש ולהתקדם לכתר הקבוע בהתאם למיקום הנכון של השן , גם אם צריך להדביק מכשור ליישור שיניים על השן רצוי שההדבקה תבוצע אל כתר זמני ולא קבוע

23/02/2024 | 12:01 | מאת: שרון

אבל אין מספיק מקום לשים כתר כי צריך לעשות הארכת כותרת, האם לעשות את זה ? ואם כן לא תהיה בעיה?

אם צריך הארכת כותרת בוודאי שניתן וצריך לבצע את הארכת הכותרת עם כתר זמני , תשובתי הקודמת התייחסה ליישור השיניים אותו יש לבצע כשהשן עם כתר זמני המודבק עם דבק קבוע על השן ולאחר יישור השיניים יש לעבור לכתר זמני חדש ולכתר קבוע

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה