נקודת מגע ודחיסת מזון

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

17/02/2024 | 17:18 | מאת: אביב

שלום, הרכיבו לי שתל עם כתר זירקוניה בשן טוחנת. אחרי ההרכבה הראו לי שבשני הצדדים כשמעבירים חוט דנטלי בין השיניים אז יש "טאק" כשהחוט נכנס או יוצא, כלומר יש נקודת מגע. למרות זה, מאז הרכבת הכתר, כמעט בכל ארוחה נדחס מזון בין הכתר לשן שלפניה, ואני צריך להשתמש בקיסם או בחוט (כמעט בכל ארוחה!) האם להשלים עם זה כי חוט דנטאלי באמת "עושה טאק", או שכדאי לתאם בדיקה מכיוון שעם כתר תקין לא צריכה להיות דחיסת מזון? אם זה משנה במשהו: הכתר מעט צר יותר מהשיניים שלידו (כנראה כדי להוריד מהשתל עומס בלעיסה). האם זה גורם לדחיסה? תודה רבה! (ותודה שענית לשאלתי הקודמת!)

אין קשר בין כתר צר לדחיסת מזון , יתכן שיש נקודת מגע שאינה מספיק הדוקה , תזוזה של השיניים הסמוכות או דחיסת מזון מתחת לנקודת המגע, חזור לרופא שביצע את הכתר

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה