ציפוי ללא השחזה בכלל

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

14/02/2024 | 23:07 | מאת: ליאת

שלום, לפני שנתיים בערך עשיתי שחזור בשן קדמית שהחליף סתימה לבנה קטנה בהרבה שהיתה בשן. נאמר לי בזמנו שיש עששת בסתימה הישנה ולכן צריך לבצע שחזור. האם באמת היה צורך להגדיל את שטח הסתימה ביחס לגודל הסתימה הישנה ? כעת, נראה לי שיש קצת שינוי בצבע וגם קצת בחלקות של השחזור. האם כדאי לעשות שוב תיקון ? או שאולי הכי כדאי לי לשים ציפוי ללא השחזה כלל ? אני מעדיפה ציפוי , מה אתה מציע לי לעשות ?

ברפואת שיניים איכותית לא ״ מגדילים את שטח הסתימה״ מעבר לנדרש לצורך סילוק העששת , ניתן לנסות ללטש את הסתימה לפני החלפתה, אין לי דרך ללא בדיקה לענות לך האם השן מתאימה לציפוי ללא השחזה כלל ,בניגוד לפרסומים של רופאים שונים מוכרי חלומות - רר במקרים מאד מסויימים ניתן להתקין ציפויים ללא השחזה כלל ( שיניים קטנות, שיניים בעמדה פנימית, מרווחים בין שיניים וכדומה)

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה