בעיתי ללטש סתימת קומפוזיט?

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

08/02/2024 | 11:02 | מאת: צחי

היום הלכתי לרופא שיניים בשביל שילטש לי את השיחזורים. הוא אמר לי שהחומר הסתימה שהדביקו לי בשן מטבעו מחספס ואין מה לעשות חוץ מלהחליף את הסתימה והוא ציין שאין סיבה להחליפן בגלל שאין הצדקה להחליף אותם. הלשון שלי כל פעם נוגעת בשיחזורים האלה ואני מרגיש גוף זר בין השיניים זה מאוד לא נוח ומעצבן ואני לא יודע למי כבר לפנות. יש אולי אלטרנטיבה אחרת?

למיטב ידיעתי אין חומר סתימה שאינו ניתן לליטוש ובכל מקרה סתימת קומפוזיט אינה אמורה לשרוד מעבר למספר שנים ולאחר מספר שנים מיועדת להחלפה כך שאין מצב שאין פתרון להפרעה

08/02/2024 | 11:48 | מאת: צחי

ציפוי חרסינה או קומפוזיט יכול לתת מענה לבעיה? ישפר השיניים מבחינת תחושה ומרקם?

יותר פשוט להחליף את הסתימות מאשר לצפות את השן בציפוי קומפוזיט או חרסינה ובכל מקרה לפני ציפויים מומלץ להחליף סתימות ….

08/02/2024 | 20:23 | מאת: צחי

אפשר להחליק כל סתימה בצורה של השן הטבעית? זה לא תלותי באיכות חומר הגלם בו משמש הרופא?

כל חומר המיועד לשימוש בפה ניתן ללטש גם אם אינו איכותי

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה