שיקום לאחר ניתוח דרך הפה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

25/01/2024 | 12:08 | מאת: אור

היי ד״ר לפני כמעט חצי שנה ביצעתי ניתוח דרך הפה לכריתת אחת מבלוטות יותרת התריס. מאז הניתוח ועד עכשיו אני מרגישה שינוי חיצוני באיזור השפה התחתונה והסנטר - הסנטר נראה נפוח יותר ומעט בולט וכמו כן השפה התחתונה אינה נראית כפי שהייתה לפני ומרגישה לי מעט מעוותת. השינוי הזה מפריע לי מאוד מאוד מבחינה אסתטית (למרות שאינו נראה באופן מיוחד לאחרים)- האם ניתוח כזה יכול לשנות לצמיתות את מבנה או הנראות של השפה התחתונה/הסנטר? האם יש עוד סיכוי שיחזור לעצמו כמו שהיה לפני ? והאם יש איזשהי דרך לבדוק את זה? כמובן שהתייעצתי עם הרופא המנתח אך אמר שאם אין משהו בולט אין מה לבדוק. מאוד מודאגת שהשינוי הזה לא יחלוף תודה רבה

חצי שנה הוא בדרך כלל פרק הזמן להחלמה ושיקום רקמות בעקבות פגיעה ברקמות כך שסביר להניח שהשינוי אותו את חשה כנראה שישאר , אם ישנה נראות חיצונית משמעותית ניתן להתייעץ עם פלסטיקאי או לחילופין לקבל את השינוי כחלק משינויים שהגוף עובר ופשוט לחיות איתו

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה