כאבים חזקים בכתר בעת נקישת שיניים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

23/01/2024 | 22:10 | מאת: עינת

יש לי כאב כבר שבוע מתחת לכתר עם טיפול שורש שנעשה לפני חודשיים, פניתי לרופא וטוען כי לא רואה כלום בצילום אבל הביא לי אוגמניטין 875 למקרה שיש דלקת שלא רואים. כעבור חמישה ימים אין שום שיפור פניתי למומחה לטיפול שורש וגם הוא לא ראה נזק לשן בצילום ולדעתו הכאב נובע מנסיגת חניכיים סביב השן מאחר והחניכיים נפוחות והביא לי משחה אורקורט אי. האם לדעתך זה הגיוני שזה הגורם לכאב החזק מתחת לכתר אני כבר ממש מיואשת מהכאב ומרגישה שסתם שמים לי פלסטר על הבעיה האמיתית מה יכול לגרום לכאב מתחת לכתר כאשר בצילום הם אומרים כי הכל תקין

יכולות להתראות מספר סיבות לכאב החל מדחיסת מזון אם נקודות המגע לא הדוקות, איזור גבוה בכתר ועד לסדק בשן, התשובה - רק בבדיקה ויש סיכוי שבבדיקה לא יראה דבר ויהיה צורך להמתין ולבדוק שוב , אם הכאב עז -תמיד ניתן לחתוך את הכתר יתכן שמתחתיו תיתגלה הסיבה, לא מומלץ לקחת אנטיביוטיקה כ״ תרופת הרגעה״ אם לא נראית סיבה ודאית לצורך באנטיביוטיקה , לאנטיביוטיקה ישנן השלכות שליליות והיא עלולה לגרום לצרות אחרות

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה