כמה שאלות שמטרידות אותי

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

09/01/2024 | 11:21 | מאת: מוש

שלום ד"ר אמיד, לפני 16 שנה הושתלו לי שני כתרי חרסינה על השיניים הקדמיות שנשברו. מאז, התפתחה לי נסיגת חניכיים בכל הפה, ברמה שכל כמה חודשים, אני צריכה לעבור אצל רופא השיניים ולצפות את השן החשופה. 1. על מה היית ממליץ כטיפול יותר ארוך טווח לנסיגת החניכיים? 2. האם הכתרים עלולים ליפול? עוד עניין, לעיתים די תכופות נופלות לי חתיכות קטנטנות מהשיניים. זה ממש ברמה של פירור, אבל זה קורה לעיתים תכופות ואני מרגישה כמו חורים קטנים בשכבת השן העליונה. זה קורה בעיקר בשיניים הטוחנות. מה דעתך על זה?

המונח ״ הושתלו״ מתייחס לשתלים דנטלים , אני מניח שהודבקו לך כתרים על השיניים, יתכן וידנה מדרגה בשולי הכתרים המגרה את החניכיים ויוצרת את נסיגת החניכיים ( רק בבדיקה וצילום כוכל לענות) עצם תוספת חומר בעקבות הנסיגה יוצרת גם היא מדרגה ובעקבותיה עוד נסיגת חניכיים, הדרך היחידה ( אם אכן זה המצב) היא החלפת הכתרים בכתרים תקינים ובריאים, חתיכות שנשברות מהשיניים - יתכן שאת שוחקת שיניים בלילה ובכל מקרה/ תשובה מרצועית- רק לאחר בדיקה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה