רווח גדול בין הכתר לשיניים וגורם לאוכל תקוע ומצב שאני צריכה להיות במרדף...

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

05/01/2024 | 00:09 | מאת: רייצל

עשיתי כתרים קבועים בשתי שיניים טוחנות לפני בערך חודש, מעבר לכך שהכתרים מכוערים בצד ימין אני כל הזמן צריכה להעביר חוט דנטלי מאחר ואוכל נתקע לי בין השיניים בצורה קבועה ואין בכלל נקודת מגע יש רווח גדול בין השיניים לכתר האם הרווח אמור להצטמצם עם הזמן? מה ניתן לעשות על מנת לתקן את המצב?? יש לי סתימה בשן שקרובה לכתר, הבנתי כי ניתן להחליף סתימה על מנת לצמצם נקודת מגע אבל אני חוששת לחזור לרופא מאחר ולדעתי הוא לא טוב בעבודה שלו אם נשארתי במצב הזה אשמח לתגובה תודה

בזמן בדיקת התאמת הכתרים בפה חייבים לבדוק שישנה נקודת מגע בין הכתר לשיניים הסמוכות- בדיוק על מנת שלא ידחס מזון בין השיניים , בחוסר נקודת מגע מחזירים את הכתר למעבדה להוספת חרסינה( כמובן לפני שהכתר מודבק קבוע, אם מלבד נקודת המגע הכתרים תקינים - בהחלט יש להחליף את הסתימה , אם הכתרים לא תקינים ( בבדיקת רופא שיניים!!) כדאי להחליף את הכתרים ולא להשאר עם שיקום לקוי שיגרום לך נזק עתידי מצטבר

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה