הורדת קיבוע לצורך שחזור טיפול שורש

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

20/12/2023 | 17:56 | מאת: Op

שלום,אני צריכה לעבור טיפול שורש באחת השיניים הקידמיות מכיוון שיש לי שם דלקת חריפה ויש לי קיבוע עליהן לכן הרופא ביקש שלפני הטיפול אלך להוריד את הקיבוע אצל אורתודנט.הקיבוע נעשה לפני כעשר שנים,אני לא זוכרת את שם האורתונדטית (כי זה נעשה בתור ילדה במרפאה ציבורית לצערי) אבל בכל מקרה אין לי שום רצון לחזור לרופאה הנוראית שעשתה לי אותו משום שהיא הייתה ממש לא מקצועית ועשתה לי נזק לשיניים לטווח ארוך מה שגרם לי בחיים לא ללכת למכבי לטיפולי שיניים יותר אלא רק למומחים פרטיים. התקשרתי לכמה אורתודנטיים פרטיים ואף אחד לא הסכים להוריד את הקיבוע משום שלא הם ביצעו את הטיפול.רציתי לשאול מה הסיבה לכך ואיך יתכן שמטופל מבקש להסיר משהו מהפה שלו לצורך *טיפול רפואי חיוני ודחוף ובבקשת רופא* ואין לו אפשרות לקבל מענה משום רופא. מיותר לציין שאין סיכוי שאלך למכבי לצורך התהליך משום שהמקום גם ככה רגיש בגלל הדלקת ונדרשת יד מקצועית ואמינה.האם יש לאן לפנות למקום שיהיה מקצועי ואמין?למה אורתודנטים לא מבצעים פעולה של הורדת קיבוע? הרי היא פשוטה יחסית ואפילו פעולה פולשנית כמו שחזור טיפול שורש לא מהווה בעיה בהחלפת רופא. תודה על המענה

המשמעות של הורדת קיבוע היא לקיחת אחריות על תזוזת שיניים עתידית אם תתרחש , הבעיה אינה ההורדה הפיזית של הקיבוע ( פעולה שיכול לבצע כל רופא שיניים כולל הרופא האמור לבצע את טיפול השרש ) אלא מה קורה לאחר מכן ( ביצוע קיבוע חדש), אם לא מצאת פתרון אחר אוכל לבדוק עם האורתודנטית שלי אם תהיה מוכנה לעזור בהורדת הקיבוע וביצוע קיבוע חדש

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה