יעוץ לטיפול בשן שנותרה עם שורש בלבד

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

19/12/2023 | 13:03 | מאת: ינון

שלום ד"ר, בהמשך לתשובתך כמו שציינתי בשאלתי אליך, שן מס' 12 עברה טיפול שורש, מבנה, השחזה, והוכתרה אז בזמנו. כיון שהכתר היה כבר התיישן עם הזמן הוא נפל עם המבנה ויחד עם כל השן עצמה שהיתה כבר שבורה ונשארו דבוקים בתוך הכתר עצמו שנפל יחד איתם, וכמובן שאין שום השחזה כרגע כי לא קיים חומר שן בכלל, ומה שנותר מהשן ורואים אותו זה רק את שורש השן בלבד ולא מעבר. השאלה שלי במצב הנוכחי הזה שתארתי לך באופן מדויק, מה ניתן לעשות כשנישאר רק השורש ללא שן, האם קיימות אפשרויות להימנע מעקירת השורש? תודה.

התשובה תלויה בגורם אחד - כמות השרש האחוזה בעצם הלסת, ככל שיש שורש ארוך יותר ניתן לבצע הארכת כותרת או משיכה אורתודונטית ( ההחלטה תלויה במתאר החניכיים ) או לעיתים גם הארכת כותרת וגם משיכה אורתודונטית, אם ניתן להשתמש בשן הטבעית הפתרון הינו טוב יותר מכל פתרון חליפי

25/12/2023 | 23:51 | מאת: ינון

שלום ד"ר, בהמשך לתשובתך כמות השורש בשן מס' 12 עדיין אחוזהבעצם הלסת והאורך שלו (החלק שבולט החוצה) אם אני משווה אותו לשן הסמוכה שן מס' 11 זה בערך בין רבע לחצי השן הסמוכה האם ניתן לשקם את השן במצב הנוכחי ולהימנע מעקירת השורש?

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה