סתימת קומפוזיט עלולה לגרום לרגישות ולאלרגיות?

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

12/12/2023 | 15:32 | מאת: נועם

רופא השיניים שלי ממליץ לי להחליף את סתימת הלבנה לסתימת חרסינה בחריטה, עקב הרגישות ללחץ ולקור שהתעורר אצלי בטיפולי שיניים שעברתי לפני מעל שנה. רציתי לשאול האם קומפוזיט זה חומר שיוצר אלרגיות?

קומפוזיט עלול לגרום לאלרגיה אך אין קשר בין התסמינים שתארת לבין תגובות אלרגיה, מילואות מחרסינה הן פתרון נהדר לסתימות נרחבות , קח בחשבון שרב הדבקים עמם מדביקים מילואות הם מקומפוזיט כך שאם ישאלרגיה לקומפוזיט או למרכיביו ( ומתאורך אין זו אלרגיה) הרי שעלולה להופיע גם בעקבות ההדבקה

12/12/2023 | 17:29 | מאת: נועם

לידע כללי איזה תסמינים יכול לגרום הקומפוזיט? והסתימה חרסינה תואמת למימדים של השבר כך שהצורה של השן תיהיה מדויקת?

תגובה אלרגית מתנבטאת בחניכיים ולא בשן עצמה, אינני יודע מה מיומנות הרופא בהכנה נכונה של השן למילואת חרסינה ואינני יודע מי הטכנאי ובשני אלה תלויה התשובה לשאלה לגבי הדיוק

12/12/2023 | 18:55 | מאת: נועם

בעבר אפילו לא הרגשתי את הסתימות. עד שהרופא שיינים עשה לי את הסתימות הלבנות באזור של צוואר השן הסמוך לחניכיים, יכול להיות שזה מה שאני סבור שזה? ואיך אפשר להבחן את האלרגיה הזאת?

יש רופאים המתמחים באלרגיות וישנם טסטים ייעודיים לחומרים ולמרכיביהם , שוב אני חוזר על מה שכבר כתבתי, מהתאור בשאלתך הראשונה - אין קשר לאלרגיה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה