נקודת מגע לא תקינה בשן?

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

07/12/2023 | 20:00 | מאת: נקודת מגע לא תקינה?

עשו לי סתימה בשן 16 בכותרת של השן. אני מרגיש שהסתימה עבה יותר מהרגיל. ומעמיסה משקל עודף על השן. זה נורמלי? אני צריך להתרגל לזה?

סתימה בשום מקרה אינה מעמיסה משקל עודף על השן , יש לחזור לרופא המטפל על מנת לבדוק שאין נקודה גבוהה היוצרת הפרעת סגר

07/12/2023 | 20:36 | מאת: נועם

יש תחושה של לחץ מסוים שבא והולך בנקודה שהרופא סתם את החור. יש מצב שהסתימה מגרה את העצב?

נקודת מגע זהו מושג ברפואת שיניים המתייחס למגע השן עם השיניים הסמוכות לה משני הצדדים, בהתייחס לשאלתך - בהחלט יתכן שסתימה עמוקה יושבת כולה או חלקה בקרבת העצב ומגרה את העצב

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה