לא מצליח להתרגל לסתימות.

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

27/11/2023 | 09:05 | מאת: נועם

עשו לי סתימות עמוקות בקירות השן לפני מעל שנה ואני מרגיש חוסר נוחות. הלשון כל פעם נוגעת בסתימות באופן מאולץ. והתחושה הכללית כאילו תקועה לי משהו זר, רוקי, מחוספס ועבה בתוך הפה, הלכתי למספר רופאים והם לא מוצאים בעיות. אין טיפול אסתתי שיכול להחזיר את השן לנוחות ולמראה מקסימלים בלי תוצאות מאכזבות שבסוף גורמות לפגיעה באיכות החיים? אציין שעשיתי בעבר סתימות במינון נמוך יותר וזה לא גרם לי נזק כמו היום.

עונה לך כללית מכיון שלא בדקתי את הפה ולא ראיתי צילומים, אם הסתימות אינן קטנות במיוחד ( ואני מניח שאם היו קטנות לא היו מציקות לך.. ניתן לבצע מילואות ( אינלאיי/ אונלאיי) אלו הן סתימות מעבדתיות מחרסינה חזקה , לאחר הכנת השן הרופא לוקח מידה והטכנאי במעבדה בונה גוף מחרסינה התואם בצורה מדוייקת לצורת הכנת השן , הרופא מדביק את המילואה אל השן וזו הופכת להיות חלק בלתי נפרד ממנה, המילואות חזקות הרבה יותר מסתימות ומאד מאד אסתטיות , המחיר מתקרב יותר למחיר כתר

27/11/2023 | 11:17 | מאת: נועם

מניסיון שלך מקצועי שלך היו לך מטופלים שלא הצליחו להתרגל לחומר הדנטלי מסוים והם החליפו לחומר דנטלי אחר? הסתימות חרסינה הזאת נחשבת לאמינה?

אם נדרשות סתימות מעבר לגודל קטן עד בינוני אנחנו מראש מבצעים מילואה כך שאין לנו מקרים שלא ״ התרגלו״ לסתימה, סתימות מסוג זה מבוצעות במרפאתנו כמו במקומות רבים בעולם הדנטלי המתקדם כבר מזה שנים רבות ובהצלחה רבה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה