בעיה של שן עם סתימה גדולה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

03/11/2023 | 07:55 | מאת: נועם

שמתי לב שהרופא שיינים שינה יותר מידי את הצורה של השן (16), ואני כאב קל בקיר האחורי של השן. אני מרגיש שהסתימה גדולה ועבה מאוד, הלשון מתנגשת כל פעם עם הסתימה. ובתחושה הכללית אני מרגיש מין דפיקות פטיש. עשיתי צילומים והסתימה לא קרובה לשורש. הלכתי למספר רופאים ורובם אומרים שזה תקין. יש מצב שצריך להתרגל לזה? כי אני לא כלכך מצליח.

במקרים רבים ניתן לשנות את צורת הסתימה כך שפחות תפריע לך גם אם הסתימה במתכונתה הנוכחית תקינה רפואית

03/11/2023 | 10:18 | מאת: נועם

רוב הרופאים שאני פוגש טוענים שהיא תקינה, אין מין צילום או טכנולוגיה שתראה את התמונה המלאה, ותחזיר את התחושה של השן לפני הסתימה?

ניתן להוציא את הסתימה ולבנות ( לאחר סריקת השן ) את השן מחדש בצורה ממוחשבת מדוייקת , השחזור נקרא מילואה ( אינלאיי/ אונלאיי)

04/11/2023 | 17:50 | מאת: נועם

1. רופאים שהם מומחים לשיקום הפה מתעסקים בזה? 2. הבנתי שהשחזור הזה הוא מחרסינה, יש גם מקומפוזיט? 3. וכמה עולה כל העסק הזה? תודה רבה.

רופאים העוסקים ברפואת שיניים איכותית ומתקדמת מבצעים אינלאיי ואין לזה קשר להתמחות בשיקום , המחיר שונה מרופא לרופא בדיוק כמו מחירי כתרים ומושפע בין השאר מהידע והמקצועיות של הרופא, איכות המעבדה , מיקום בארץ וכו , מחיר האינלאי הוא מעט פחות או דומה למחיר כתר ולרב המחיר הוא כמה אלפי שקלים

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה