האם זה אפשרי להחליף סתימה לבנה לסתימה אפורה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

11/10/2023 | 16:14 | מאת: נועם

שלום חקרתי קצת בגוגל והבנתי שסתימות אפורות עדיפות על לבנות בגלל שהן יותר חזקות וכל זה ואני רוצה לשמור על השיניים לתמיד אז זה אפשרי להחליף את הסתימות הלבנות שלי לסתימות אפורות?

בהנחה שזו אינה בדיחה אני עונה ברצינות, אצלי במרפאה לא מבצעים סתימות אמלגם ( אפורות) כבר 32 שנה , בעולם יש מדינות שאסרו על ייצור החומר ויש מקומות שאסרו על השימוש בחומר , ברפואת השיניים המתקדמת סתימות בגוגל קטן עד בינוני נבנות מחומרים מרוכבים ( קומפוזיט) ואילו סתימות נרחבות מבוצעות מחרסינה מאד חזקה ( אינלאיי/ אונלאיי) , סתימות אמלגם אינן ל״ כל החיים״ אלא למספר שנים מוגבל מכיון שהחומר אינו מודבק אל השן ובין הסתימה לשן חודרים עם הזמן חיידקים ומתפתחת עששת

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה