כתר שורש שן מספר 33 תחתונה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

03/10/2023 | 21:42 | מאת: קובי

דוקטור שלום בן 50 לפני כשלוש שנים ביצעתי טיפול שורש וכתר אצל רופא פרטי . שנה לאחר מכן חשתי אי נוחות וכאב קל הגעתי אליו בדק צילם ושלח הבייתה לאחר שנה הכתר נפל הוא הדביק לפני כחודש וחצי שוב כאב עם מעין נפיחות ג'ולתית קטנה עם לבן קל מוגלה ממש בקטן רופא אחר נתן אנטיביוטיקה חמישה ימים וחלף אם כי נשאר מעט לבן כשבדק אמר זה בסדר אין כאב לפני שבוע שוב נפיחות ממש קלה בין השיניים של הכתר עם טיפלה לבן מוגלתי אך לא מתפוצץ אלא גדל לאט לאט צילום ונקישות על השן הרופא אמר שאין דלקת בשורש ואם זה יימשך אז לעקור אותה. שאלתי - האם לגשת לרופא שמתמחה בשורש? אולי ייתן תשובה או כיוון אחר? או איזה תחום ברפואת שיניים עדיף? והאם לא כדאי לעקור אותה ולא להיות מופתע באיזה טיול או בתזמון הכי גרוע? תודה מראש על פועלך

הנתונים המפורטים שתארת אינם מאפשרים להמליץ על הטיפול הנכון בשן, יש צורך בבדיקה קלינית יחד עם צילום רנטגן, בכל מקרה , אנטיביוטיקה אינה תחליף לטיפול שיניים ואינה אמורה לפתור בעיות הקשורות לשיניים

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה