מפוחדת ואשמח לדעה שלך 🙏🙏

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

24/08/2023 | 02:32 | מאת: לינוי

הייתי בטיפול שיננית במרפאה פרטית שאני מכירה שנים, במהלך הטיפול שיננית אותו ביצעה הרופאה בעצמה הרגשתי כאב נקודתי כי היא נגעה בעצב הטיפול שיננית נמשך עשרים דקות , יום וחצי (לא מיד) לאחר השיננית קמתי בבוקר עם כאבי תופת בשיניים בצד אחד איפה שהיה כאב שנגעו עם המחט לרגע כאבי תופת לכמה שעות , בערב הכאבים דעכו אבל עדיין הכאב נשאר , יש מצב פגיעה עצבית לפי התיאור שלי ? פגיעה עצבית היא מיידית או אחרי יום יומיים ? נניח וזה פגיעה עצבית כאבי התופת יכולים להמשך לכל החיים חס וחלילה יום יום ? אציין שאני סובלת מתסמונת קדם ווסתית ומחזור מלווה בתסמינים מגוונים ועשיתי שיננית בזמן הזה. לא יודעת אם קשור. אני פוחדת מאוד מנזק פגיעה עצבית בגלל השיננית כי המחט נגעה לשניה בעצב וזה ממש כאב לרגע במהלך הטיפול. 😓🙏😓🙏 אחדד שיום וחצי אחרי השיננית קמתי עם כאבים איומים כאבי תופת עד דמעות שנמשכו עד הערב , לא איבדתי תחושה בשיניים או בחניכיים כלל , התסמינים היו כאבי שיניים בצד ימין חזקים מאוד מאוד יום וחצי אחרי השיננית.. פגיעה עצבית יכולה להיות רק עם תסמין של כאבים חזקים אבל ללא איבוד תחושה כלומר התחושה שאני נוגעת אני מרגישה את המגע יד במקום הכאב

המכשיר בו משתמשת השיננית ( הרופאה במקרה שלך ) אינו מקדח ואינו יכול להגיע לעצב , יותר סביר שהמכשיר נגע באיזור של שרש חשוף ומכאן הכאב שהרגשת , כמובן שאין לי דרך להתייחס בפציפית למקרה ללא בדיקה וצילום, בשום מקרה הכאב לא ישאר ״ לכל החיים״ מכיון שבכל רגע נתון אם הכאב בלתי נסבל ניתן לבצע בשן טיפול שרש וכאבים הנובעים מקרבה לעצב יעלמו מיידית

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה