שינוי בדיבור לאחר כתרים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

16/08/2023 | 15:02 | מאת: מזלי

שלום, לפני חצי שנה הרכיבו לי כתרי זירקוניה בלסת העליונה והתחתונה , מאז הישתנה לי הדיבור ואני לא מבינה מדוע, הרי לפני הטיפול כל הלסת העליונה שלי ושש שיניים קדמיות תחתונות היו קיימים בפה אז למה השתנה הדיבור שלי? תודה על המענה

שינויים בדיבור יכולים להיות מעצם מרווחים שונים בין הכתרים לבין השיניים ללא הכתרים , אורך שונה , זוית שונה או עובי שונה של הכתרים לעומת השיניים הטבעיות , כל שינוי משנה את מעבר הרוק והאויר ומכאן שינויי הפונטיקה

19/08/2023 | 22:21 | מאת: מזלי

בהמשך לתשובתך האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב?תודה..

אם הכתרים עדין מודבקים בהדבקה זמנית ניתן לנסות ולשנות אותם, אם מודבקים קבוע- שינוי יכול להתבצע רק על ידי החלפה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה