טיפולי שורש בשיניים 44 45

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

12/08/2023 | 15:04 | מאת: אופיר

שלום רב וסליחה על האורך. אני מטופל במסגרת מרפאת שיניים ציבורית של קופת חולים ולצערי אני "לקוח מתמיד". לפני כשלושה חודשים הייתי בבדיקה שנתית ואבחנו לי מספר חורים בשיניים עליונות וטיפלתי ומלבד זאת לא אמרו לי שום דבר. לפני כחודש החלו לי כאבי תופת בשן 45. הלכתי לעזרה ראשונה נתנו לי מוקסיפן ושלחו אותי לצילום סטטוס ששם אמרו לי שהטיפול שורש בשן 45 "לא עד הסוף" ושלחו אותי לבדיקה אצל הרופאה שעושה טיפולי שורש בקופה אותה רופאה אמרה שבשן 45 צריך חידוש טיפול שורש אבל שגם יש לי דלקת בשן 44 ושם יש צורך בטיפול שורש (ראשון). באותו מעמד היא אמרה שהיא לא יכולה לבצע את הטיפול כי צריך מיקרוסקופ והיא הפנתה אותי למומחה בטיפולי שורש. אציין ששן 44 לא כאבה לי כלל. כשהלכתי למומחה הוא טען שבשן 45 יש סדק ושהיא "בלתי ניתנת להצלה ושאולי אם הייתי מגיע חצי שנה קודם היה אפשר לעשות משהו" . אמרתי לו שאולי אז אין טעם לעשות כלום כי בשן 44 לא כואב לי אבל הוא התעקש לעשות טיפול שורש בשן 44 בטענה ש"אם תחכה עד שיכאב לך תהיה קטסטרופה". בנוסף לפי צילום הסטטוס מסתבר שגם בשן 36 יש לי טיפול שורש שהוא "לא עד הסוף" עם הצללה ש"יכולה להעיד על דלקת פריאפיקלית". שאלותיי: 1) האם באמת חייבים לעקור את שן 45? עכשיו כבר כואב לי הרבה פחות. למה אי אפשר בכם זאת לנסות לבצע בה חידוש טיפול שורש? המומחה לא הסכים בכלל לדון באפשרות. 2) המומחה טען שאם הייתי מגיע כמה חודשים קודם היה יכול להציל את השן. אני הגעתי לבדיקה שנתית ולא אמרו לי שום דבר על בעיה בשן הזאת. האם זו רשלנות? 3) לגבי שן 44 האם למרות שלא כואבת לי בכלל הייתה הצדקה לבצע בה טיפול שורש? קראתי שטיפול שורש מעלה את הסיכון לסדק בשן 4) מה הכוונה ש"טיפול שורש לא עד הסוף" והאם זה בהכרח אומר שטיפול השורש לא בוצע כמו שצריך? כי בשן 36 שעכשיו אומרים לי שהטיפול לא עד הסוף אני זוכר במפורש שהרופא המבצע צילם אותה אחרי הטיפול (והוא טיפול לא ישן בכלל בערך שנה וחצי) ואמר שהטיפול יצא מעולה. האם יתכן שהעובדה שנאלצתי להמתין יותר מידי זמן למבנה הרסה את הטיפול? האם כשעושים מבנה לא בודקים קודם שהטיפול שורש תקין? ומה אני אמור עכשיו לעשות עם השן הזאת שלא כואבת לי אבל לכאורה יש ממצאים בצילום? 5) למען ההגינות אציין שהרופאים "מאשימים" אותי בכל הבעיות האלה כי לטענתם אני סובל מחריקת שיניים קיצונית והם טוענים שזה שאני מסרב ללכת עם סד הורס את הטיפולים ולא איכות הטיפולים שלהם. כמומחה לשיקום הפה מה דעתך על הטענה הזאת? סליחה על האורך ושבת שלום

לצערי ללא צילום המדגים את השיניים ובדיקה פיזית אין כל דרך לענות לשאלותיך, ממליץ לפנות לרופא שיניים שאינו משתייך למסגרת בה נבדקת לקבל חוות דעת נוספת

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה