כתר על שן טוחנת שאמורה לעבור טיפול שורש

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

22/07/2023 | 22:19 | מאת: איזי

שבוע טוב ד"ר אמיד, קראתי פה באחת התגובות שלך (לפני זמן מה)כי הכי מומלץ לכתר שן טוחנת בכתר העשוי זירקוניה מונוליטית תוך שציינת שזה כמובן תלוי בכך שמשתמשים בזירקוניה איכותית . ברשותך מס' שאלות : 1. האם עדיין זו ההמלצה ביחס לשן טוחנת. 2. מהי הזירקוניה האיכותית אליה התכוונת. 3. האם ניתן באופן כללי ליצור כתר אסתטי מזירקוניה מונוליטית 4. האם קיימים מקרים שבהם ניתן להמנע מביצוע כתר על שן טוחנת שעברה טיפול שורש ולבצע סתימה לבנה "עמוקה" או לחילופין שחזור מחרסינה ? תודה מראש המשך שבוע טוב

אתחיל בסוף- במקרים רבים מבוצע שחזור מחרסינה ( אינלאיי/ אונלאיי) במקום כתר על שן אחורית שעברה טיפול שרש, כתר מזירקוניה מונוליטית הוא בהחלט המומלץ לשיניים אחוריות, אינני ממליץ על חומרים מסחריים במסגרת הפורום- בחר לך רופא וטכנאי איכותיים והם ידעו לבחור בחומרים המתאימים. בהחלט ניתן ליצור כתר אסתטי ואיכותי מזירקוניה מונוליטית

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה