לגבי ציפוי קומפוזיט

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

27/06/2023 | 15:16 | מאת: Danit

ציפויי קומפוזיט,מעוניינת לעשות חוששת לקליטה של צבע צהוב על השן, כמה זמן זה יכול להחזיק בלי שיצבע. האם יש חומר שמורחים על הציפוי לשמר שלא יספוח צבע. האם ניתן להוריד את הציפוי ולחזור לשן טבעית במידה והן יצהיבו.

אין חוקים בשינוי הצבע וגם המרקם של הקומפוזיט, מהירות השינוי תלויה בחומרים שאת צורכת במזון ובשתיה, ברמת ליטוש החומר עי הרופא, באגרסיביות צחצוח השיניים ובגורמים נוספים, לא ניתן למנוע ספיחה חיצונית וגם לא הכתמה פנימית של החומר , אם לא מורידים חומר מהשן ניתן לחזור לשן המקורית אך מצד שני אם לא מורידים חומר שן תקבלי שיניים גסות גדולות ועבות אלא אם השיניים קטנות במיוחד או עם מרווחים, לקומפוזיט חסרונות רבים נוספים וכדאי לשקול טוב טוב אם זה החומר שממנו את מעוניינת לקבל טיפול אסתטי

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה