מינשך בטיפול אורתודונטי

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

24/06/2023 | 14:40 | מאת: מיקי

שלום, השיניים שלי היו במצב לא מסובך ולכן קיבלתי טיפול במסלול אינויזיליין לייט. סיימתי בעבר את הסט הראשי ועכשיו את סבב התיקונים הראשון אבל המינשך שלי עדיין לא תקין (שיניים קדמיות תחתונות לוחצות על העליונות ואפילו לא באופן סימטרי). האם סביר או נפוץ שבסוף סט תיקונים המינשך עדיין לא יהיה בסדר? האם מינשך תלוי במומחיות של האורתודונט או שזה מתוכנן אוטומטית ע"י אינביזיליין? יש לי רק עוד סט תיקונים אחד ואני חושש שזה לא יסתדר. תודה

24/06/2023 | 16:37 | מאת: מיקי

האם זה רק בהסתכלות של הרופא והרגשה שלי או שיש דרך לוודא את זה (לדוגמא כמו שאחרי ביצוע סתימה, רופא שיניים בודק עם נייר סגול כמה העליונות והתחתונות נוגעות)

מטרת טיפול אורתודונטי היא לסדר את השיניים בעמדה הנכונה בקשת ולא בהכרח לטפל במנשך, במקרים רבים מבוצע איזון מנשך לאחר סיום הטיפול האורתודונטי

ישנם עקרונות מדוייקים של סגר והסגר אכן נבדק ומאוזן בעזרת ניר ארטיקולציה ( ניירות בצבע אדום וכחול )

25/06/2023 | 00:49 | מאת: מיקי

האם הכוונה לפלטות נוספות כחלק מסט התיקונים האחרון של איניביזיליין או שזה הליך שונה (ובתקווה קצר יותר) מהפלטות? ושוב תודה :)

אין קשר בין איזון המנשך שמשמעותו נגיעות קלות עם מקדח בשיניים במטרה ליצור סגירה מיטבית של לסת מול הלסת הנגדית לבין קשתיות האינויזאליין

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה