סתימה לבנה ורווח בין השיניים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

17/05/2023 | 21:01 | מאת: רוית

שלום רב, בוצעה סתימה נרחבת לבנה בשן 16, כעת, כשאני מעבירה חוט דנטלי בינה לבין שן מספר 17 ( שן עם כתר) , אז שומעים קליק, אבל בכל זאת נתפס אוכל ברווח שבין השיניים, כנראה שנכנס מהצד. האם יש מה לעשות כדי למנוע את זה? (הרווח בין 16 ל 17 נוצר בגלל עקירה של 15) אודה לתשובתך.

18/05/2023 | 10:30 | מאת: רוית

ועוד דבר , בשן 16 נוצרה נסיגת חניכיים בעקבות העקירה של שן 15. אולי גם זה משפיע על הכניסה של המזון בין השיניים ולא הכל תלוי בסתימה? או שבכל מקרה גם שיש רווח ונסיגה אפשר לפתור את המרווח באמצעות הסתימה?

אינני יכול להתייחס למקרה הפרטי ללא בדיקת השיניים אך אם המרווח גדול כדאי לשקול סתימה מעבדתית המודבקת אל השן ( אינלאי / אונלאי)

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה