ציפוי proveneer האם מכיר ?

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

26/04/2023 | 04:00 | מאת: קובי

נתקלתי בפרסום ל pro-veneers , ורשום שזה ציפוי דק מאוד שלא מצריך הסרה של חומר שן ונעשה במקום עי הרופא , אומרים דהוא יותר דק מציפוי קומפוזיט ,בערך 1 מ״מ . האם אתה מכיר את זה ? אשמח לשמוע דעתך ? האם זה טוב גם לשיניים עם רווחים זא סגירת רווחים בין השיניים והאם זה סופח צבע כמו קומפוזיט

ה proveener הינו רזין (בדומה לקומפוזיט ) על כל משמעויותיו של הקומפוזיט ( החיוביות והפחות חיוביות) עניתי לגביו בהרחבה בתשובה קודמת בעבר ואני מניח שתוכל למצוא אותה במסגרת הפורום

21/06/2023 | 15:36 | מאת: אריק

האמת, שאני מצטרף לשאלתו של קודמי על פרוויניר. proveneer לא ניתן למצוא באתר את תשובתך מהעבר, אולי נמחקה מפאת הזמן שעבר. תודה מראש אריק

ה proveneer הינו ציפוי מחומר מרוכב על כל חסרונות החומרים המרוכבים ( קומפוזיט) כלומר החומר אינו חזק, השינויים הניתנים ליצור בעזרתו הינם מוגבלים , עם הזמן החומר משנה את מרקמו ואת צבעו, הגימור נעשה בפה ואינו מתקרב לליטוש במעבדה וכתוצאה מכך עלולה להגרם דלקת חניכיים ועוד…..

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה