רגישות בשן לאחר סתימה לבנה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

30/03/2023 | 08:11 | מאת: רוית

שלום רב, לפני כשבוע וחצי עשו לי סתימה לבנה בשן מספר 37 , החור היה קצת עמוק. הרופא שם גם שכבת הגנה לפני הסתימה. הבעיה היא שמאז יש לי רגישות בשן מאכילת משהו קר. כמו למשל תפוח מהמקרר ,האם זה משהו שאמור לחלוף במשך הזמן ? או שמשהו לא תקין בטיפול? האם ייתכן ואצטרך טיפול שורש? האם סתימת אמלגם בשן אחורית לא יותר עדיפה? בעבר עשו לי סתימות אמלגם בחורים שהיו עמוקים ממש ולא היו לאחר מכן רגישויות. אודה לתשובתך.

30/03/2023 | 08:25 | מאת: רוית

האם הסיבה לרגישות יכולה לנבוע גם גם רק מהחניכיים? פעם אחת בניקוי בין השיניים היה קצת דם על החוט. תודה על תשובתך.

במרפטתי כבר 33 שנה אין אמלגם , אני מניח שזה עונה לך על השאלה בנושא האמלגם, רגישות גם בסתימה עמוקה יכולה לחלוף עם הזמן, צריך סבלנות , אם הרגישות מתגברת בהחלט יתכן שיהיה צורך בטיפול שרש , ללא צילום ובדיקה אין לי דרך להתייחס למקרה הפרטי

כמו שכתבתי - אין לי דרך להתייחס למקרה הפרטי ללא בדיקה וצילום

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה