גשר ארבעה כתרים על שני שתלים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

27/03/2023 | 05:54 | מאת: נטלי

שלום ד״ר בעקבות נסיגת חניכיים חמורה בשיניים 31,41 השורשים נחשפו ונוצרה דלקת חריפה שפגעה גם בשיניים 32,42, בעקבות כך נאלצת לעבור עקירה של ארבעתן. הרופא המליץ על שני שתלים ועליהם גשר של ארבעה כתרים. אני חוששת שהעצם תספג עוד יותר באיזור של הנסיגה כי לא יהיו בה שיניים/שתלים. הרופא טוען שאין צורך ב4 שתלים בודדים (יש לי לסת קטנה ושיניים קטנות) ושאם יראה שחסרה עצם באיזור הוא ישתיל במעמד העקירה. מה דעתך? תודה רבה מראש

אין לי דרך להתייחס למקרה הפרטני ללא צילום רנטגן ובדיקה , בהנחה שאכן נדרשת עקירת השיניים עדיף שני שתלים על ארבעה על מנת לאפשר בנית כתרים עם מרווחים מתאימים לניקוי, החשש לנסיגת עצם הוא מובן ומוצדק ולכן רצוי לבצע את הטיפול מדוייק ונכון ולא בהכרח עקירה והשתלה מיידית

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה