גוון אפור בחניכיים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

14/02/2005 | 12:32 | מאת: יהודית

לד"ר אמיד יש לי שן שעברה טיפול שורש לפני 21 שנה. לפני כשבעה חודשים שמו לי כתר זמני. לפני כחודש שמו לי כתר אותנטי. זו שן קדמית למעלה. לאחר כשלושה שבועות הופיע גוון אפור מעל השן בחניכיים. הרופא אומר שזה בגלל שהדבק זמני וצריך לשים דבק קבוע. אני ממש חוששת, כי אולי הגוון האפור לא יעבור לאחר ההדבקה הקבועה או אולי יחמיר ואז המצב יהיה מאוד מסובך. אבקש את דעתך ועזרתך.

יהודית שלום, דבק אינו גורם לגוון אפרפרבחניכיים (לא דבק זמני ולא דבק קבוע)ולאחר הדבקה קבועה לא ניתן יהיה לתקן את הגורמים שגרמו לצבע האפור כך שראשית עצתי,עדיין לא להדביק קבוע. צביעה בחניכיים יכולה להגרם מאחד ממספר גורמים (הניתנים לבדיקה),1)גרוי כרוני לחניכיים כתוצאה ממדרגה בולטת בשולי הכתר -שולי הכתר עצמם יכולים לגרות את החניכיים כמו גם הצטברות חיידקים ושאריות מזון תחת המדרגה. 2)השן עצמה יכלה עם השנים לשנות צבעה לכהה בעקבות טפול השורש ,צבעו הבהיר יחסית של הכתר ידגיש את ההבדל בין צבע השורש אם נחשף חלק מהשורש כתוצאה מנסיגת חניכיים מסוימת לאחר שהודבק הכתר. 3)במקרה של חניכיים דקים יכול להשתקף צבע השן הכהה דרך החניכיים ולהראות אפרפר 4)לא מתאים למקרה שלך אבל להשלמת התמונה ,מתכות מסוגים שונ ים יכולות להפריש חומרים הצובעים את החניכיים. ברוב המקרים הבעיה פתירה -כל עוד לא הודבק הכתר באופן קבוע- ניתן לתקן

16/02/2005 | 00:45 | מאת: יהודית

תודה על תשובתך רציתי לציין כי הכתר הוא חדש שמו לי אותו רק לפני חמישה שבועות ורק לפני שבועיים הופיע הגוון האפור בחניכיים, ז"א אין פה עניין של זמן אז איך מופיע גוון אפור פתאום כל כך מהר. וזאת שן לבנה ללא שום מתכת, אותנטית כך הרופא אמר. גם התחילה לי רגישות מסוימת לאחר ששמו לי את הכתר הזה, כאב קל בשן כאשר אני סוגרת את הפה והשן התחתונה נוגעת בה. מה שנראה לי לפי כל האפשרויות שאמרת שזה מדרגה בולטת בשולי הכתר? אודה לתשובתך יהודית

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה