שיוף של הקצה הלהבי של החותכות

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

17/11/2022 | 23:26 | מאת: קובי

יש לי מנשך עמוק , והיה פרמיטוס לאחר יישור שיניים כושל , כיום הסגר בסדר , אבל עשו לי איזון סגרי עי הורדת חומר שן שיוף של הקצה הלהבי של החותכות התחתונות , 2 שיניים כנראה הורידו יותר מדי והן רגישות כשהמגע וחותכות את המזון , רגישות לקור וחום ומתוק . כבר 3 חודשים ככה ונראה שהעוצמה רק מחמירה , והמדידות לשיניים רגישות כולל פלואוריד לא ממש מסייעות , יש מה לעשות ? הבעיה בציפויים שאני לא יודע אם לא יווצר לחץ בסגר שישבור את הציפוי , הבעיה בסתימות שהבנתי שזה בעיה לשים סתימה על קצה הלהב כי אין מספיק אימייל שיקשר אליו וכנראה לא יחזיק מעמד כי זאת שן שחותכות מזון , יש אופציות אחרות שניתן לחשוב עליהן?

מעבר לרגישות, שיוף הקצה הלהבי אינו פתרון ארוך טווח מכיון שהשיניים ימשיכו לצמוח עד למגע חוזר עם העליונות לפיכך יש לתת פתרון אחר וישנו מנעד החל מיישור שיניים נוסף ועד להרמת מנשך תלוי במקרה ובנכונות לטפל, לגבי הרגישות גם כאן יש מינעד אפשרויות המתחיל בשטיפות יומיומיות עם חומרים לשיניים רגישות, מריחת חומרים להקטנת רגישות על השיניים ולעיתים עד לטיפול שרש בשיניים הרגישות אם הרגישות מחמירה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה