ציפוי חרסינה שיניים קדמיות

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

14/09/2022 | 11:22 | מאת: גל

שלום. אני בת 30 . לפני 3 שבועות עשיתי ציפוי חרסינה ב8 שיניים קדמיות עליונות. היה לי לפני ציפוי קומפוזיט +עששת לכן הרופא נאלץ לשייף ולהשאיר לי שיניים בינוניות-קטנות. הפחד הכי גדול שלי זה שאחד הציפויים יפול כשאהיה במקום ציבורי עם אנשים שאני מכירה וזה יראה מצחיק להיות עם שן קטנה. הרופא הרגיע אותי שזה לא קורה בדרך כלל והוא הרבה שנים בתחום ורק 2 אנשים נפל להם ושהציפוי מאוד חזק ואפשר לנגוס עם השיניים.. שורה תחתונה אני מרוצה מהתוצאה. לפני כמה ימים הרגשתי תזוזה בשן הקדמית בזמן שאכלתי מעדן.. זה קורה מאז בזמן שאני בולעת רוק חזק,כשיש ואקום בפה /יניקה.. ניסיתי להזיז עם האצבע אבל השן לא זזה זה רק התחושה פלוס רעש קטן שאני שומעת.. אמרתי לרופא והוא אמר שהוא יודע על מה אני מדברת וזה קורה כשיש רווחים בבסיס ושאני אתרגל לזה.. משמע זה לא יעבור.. לא חושבת שאצליח להתרגל לזה כי כל פעם שזה קורה אני נלחצת שהפעם השן תיפול ואני מתחילה לאכול בזהירות.. השאלות שלי: 1. האם זה משהו שמחליש את הדבקת הציפוי והוא יכול ליפול לי? 2. האם אני יכולה לדרוש להגיע לרופא ושיוריד לי את הציפוי וידביק מחדש, או שאם מורידים הציפוי הולך לעזאזל? 3. האם זו טעות של הרופא שלא שם מספיק דבק? או שזה יכול לקרות תמיד בלי קשר לרמת ביצוע. תודה רבה לך!!

גל שלום, כל תשובה שאענה מבלי לבדוק את הציפוי תהיה לא מקצועית ולא רצינית , ובכל מקרה - לא ניתן להסיר ציפוי ולהדביק אותו שוב אלא לחתוך את הציפוי ולבצע מחדש

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה