מנשך עמוק ופתיחת מנשך לצורך שיקום אסטטי

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

09/09/2022 | 22:50 | מאת: יעקובינ

יש לי מנשך עמוק ואמור לבצע שיקום בשיניים קדמיות , אז הביאו לי פלטה עם משטח לעיסה קדמי בכדי להבקיע את הטוחנות ולייצר קצת מרווח לשיקום , קוראים לזה פלטה לאיזון מנשך עם משטח לעיסה קדמי , בכדי לגרום להבקעה אחורית של הטוחנות ולהקל על הסגירה של החותכות , כל הטוחנות בריאות ללא כתרים . אחרי מס חודשים כשאני סוגר את הפה . בצד אחד יש מגע של הטוחנות תחתונות בעליונות . כשבצד השני אין מגע ,זה טיפה באויר . הפסקתי את השימוש בפלטה כי הרגיש לי שהיא לא מתאימה לי כבר . ומזיזה את השיניים למצב לא נוח שחלק מהשיניים באויר . האם הצד השני היכן שאין מגע יכול להיבקע עם הזמן ספונטנית בכדי להגיע לסגר מאוזן או שזה יכול להתבצע רק באמצעות אביזרים חיצוניים כמו הפלטה הזאת ?

אם הסגירה היא רק על צד אחסד תאורטית יתכן מצב שהטוחנות בצד השני בוקעות עד יצירת מגע אך מכיון דלא בדקתי אותך תשובתי אינה מתייחסת למצב הספציפי בפיך

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה