בועה לבנה במכתשית אחרי עקירה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

01/07/2022 | 01:29 | מאת: רון ו

נעקרה לי שן טוחנת עם טיפול שורש בעקבות דלקת . לצד אחד הפתחים במכתשית שכמעט נסגר, נוצרה בועה כואבת למגע והפתח חזר לדמום זעיר. האם זהו מוגלה ? לציין שבמרכז המכתש עצם חשופה מנסיונות החילוץ של השורשים המעוקלים, גם עליה נוצרו נקודות לבנות. האם עלי לחזור לרופא שאינו כרוג או להיוועץ במומחה כרוגי לפה ולסת. האם יתכן שמדובר בחלק מתהליך החלמת עצם המכתשית? לציין שאני מקפיד לשטוף במי מלח ומוודא שאין שיירי אוכל.

התיאור אינו מספיק ואין אפשרות להתייחס למקרה הפרטי שלך ללא בדיקת המקום, הנכון ביותר הינו להבדק עי הרופא שביצע את הטיפול

08/07/2022 | 03:18 | מאת: רון ו

תודה ד״ר אמיד, בבדיקה שלשום הרופא טוען שמדובר בפיברין והעצם החשופה באמצע היא לוח ועליו פיברין (?) צפויים 3 חודשים לרפוי. כרגע זה מתכסה בחומר המעורב בדם. יוצא מחור אחד ( בו היתה הדלקת) ומתפשט. נאמר לי במפורש שזו עקירה כרוגית ואילו הרופא שאינו כרוג אמר שלא והסתבך 40 דקות בעקירה. ככ חבל זו היתה שן חזקה ללא נסיגת חניכיים רק דלקת בשרש הפנימי. האם יש איך לזרז את ההחלמה?

מרגע שמעורב חומר עם דם הדם יזרז ראת פעולת הריפוי וכשאי להניח למקום לעבור ריפוי בצורה טבעית כמובן כל זאת בתנאי שאין תופעות חריגות

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה