הלבנה שן קדמית.

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

20/05/2022 | 01:09 | מאת: דפנה

שלום רב, בעבר בוצע לי טיפול שורש בשן קדמית וכעבור 15 שנים בוצע חידוש טיפול שורש והשן השחירה כעבור חודשיים. לשאלותיי, 1. מה הסיבה להשחרה ? האם בגלל שבוצע חידוש או שגם אחרי טיפול שורש ראשון בד"כ השן משחירה ? 2) אם תבוצע הלבנה פנימית האם השן יכולה שוב להשחיר ואם כן האם הלבנות חוזרות באותו שן יכולות להזיק ? 3) למיטב הבנתי ציפוי עושים לאחר הלבנה ואם השן תשחיר שוב ושוב ? מה האופציה ?

יכולות להיות מספר סיבות להשחרת השן החל מחומרים הנמצאים בתוך סתימת השרש מהם מחלחלים יונים כהים אל השן ועד למצב שבו השן אינה אטומה וחודרים לתוכה צובענים מחומרים מחלל הפה, בעקבות הלבנה השן בהחלט יכולה להשחיר והלבנות פנימיות חוזרות ונשנות עלולות במקרים מסויימים לגרום נזק, ציפוי הבנוי נכון יכול לאטום את הצבע הכהה וכך גם אם השן תשחיר הצבע הכההלא יבצבץ דרך הציפוי, אם הציפוי הינו חזיתי -ניתן לבצע הלבנה מהחלק הפנימי של השן

21/05/2022 | 06:50 | מאת: דפנה

תודה על תשובתך! כמה זמן צריך להשאר עם חומר ההלבנה ? והאם חוזרים על הפעולה שוב כעבור שבוע כדי להשיג תוצאה מושלמת?

ישנן מספר אפשרויות לחומרים להלבנה ובהתאם לחומר רק הרופא המטפל יכול להחליט באיזה תדירות מחליפים את החומר ומתי מסתיים הטיפול

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה