ציפוי שיניים והלבנה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

26/04/2022 | 18:50 | מאת: מוטי

שלום, יש לי שתי שיניים קדמיות קצת סדוקות, והמליצו לי לעשות להן ציפו (שיניים 11, 21) פניתי לרופא שלי לגבי ציפוי זרקוניה, והוא אמר לי שלא כדאי לי כי זה עלול להישבר, והמליץ לי על ציפוי מחומר מרוכב. מצד שני, אני קורא שאומרים שציפוי החרסינה יותר חזק. איזה ציפוי לדעתך עדיף? בנוסף, האם כדאי לעשות הלבנת שיניים לפני הציפוי, ועל איזו שיטה היית ממליץ? תודה מראש

מומלץ לבצע הלבנה לפני ביצוע ציפויים ולבצע את הציפויים בהתאם לצבע המקורי של השיניים אליו תמיד ניתן לחזור עם תחזוקה מתאימה של ההלבנה, ציפויי חרסינה הרבה יותר חזקים מקומפוזיט, בניגוד לקומפוזיט החרסינה אינה משנה את המרקם ואת הצבע, הקומפוזיט אינו מאפשר הארכת השיניים או שינויי צורה כי הוא עלול להשבר , כדי לשנות גוון הקומפוזיט חייב להיות מאד עבה או מאד אטום,הקומפוזיט מלוטש במרפאה ולא מוכן במעבדה ולכן עלולים להשאר זיזים המגרים חניכיים, כל רופא יכול לבנות קומפוזיט אך לא על רופא יודע לעבוד עם ציפויי חרסינה ואולי מכאן נבעה תשובת הרופא

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה