קומפוזיט לסגירת רווח בשן קדמית 11, אבל מחוספס

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

15/04/2022 | 22:19 | מאת: יעקב

היה לי רווח בין השיניים הקדמיות 10-11 של 0.3 ממ . הלכתי לרופא שיניים שסגר לי את הרווח עם קומפוזיט U2 . הבעיה היא שהוא סגר את הרווח בדופן של הכותרת אבל בחלק שקרוב לחניכיים (באינטר דנטל פפילה ) הוא לא שם קומפוזיט ויש סוג של משולש שחור קטן ששם מצטבר לי שאריות ואני צריך לעבור עם קיסם . גם כשאוכלים בשר אז זה נתקע על הקומפוזיט ומפעיל לחץ לע השיניים כמו שתוקעים קיסם עץ בין השיניים . האם אלו תופעות נורמאליות ? חוץ מזה הקומפוזיט בשן קדמית מחוספס למרות שהרופא עשה ליטוש בסוף וזה מרגיש כמו הקומפוזיט שעושים בסתימות לטוחנות . האם יש קומפוזיט חלק שמותאם לשיניים קדמיות ? כדי שירגיש חלק וטבעי כשעוברים עם הלשון על השן קדמית , או שכל הקומפוזיטים זה למעשה אותו דבר ?

אין לי כל דרך להתייחס להפרעות עליהן הנך מתלונן ללא בדיקה של השחזור , יתכן שיש לעבות את נקודת המגע או להאריך את משטח המגע כל מנת שמזון לא יצטבר , אולי יש צורך בליטוש נוסף ואולי הבעיות הינן אחרות לחלוטין

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה