הקצאת שרשים בשיניים שבוצעו עליהם ציפויים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

12/02/2022 | 19:47 | מאת: עדי

שלום ד"ר רוני! אשמח לתשובתך: לפני כמה שנים בוצעו לי ציפויי שיניים על 8 שיניים. מעל חלק מהשיניים כבר זמן מה ישנה דלקת חניכיים שלא עוברת על אף טיפול עקבי אצל שיננית ושמירת הנחיות היגיינה דנטלית קפדניות. רופא השיניים (לא מי שביצע את הציפויים) ממליץ לבצע הקצאת שורשים. אני פונה בשאלה כי אני חוששת: האם פעולה זו עלולה לסכן את הציפויים, האם הם עלולים להתנדנד וליפול בעקבות כך?? תודה רבה!

עדי שלום, ציפויים המבוצעים בצורה מדוייקת וקפדנית ללא מדרגה בשולי הציפויים ותוך הקפדה על סילוק שאריות הדבק -לא אמורים לגרות דלקת חניכיים , צריך קודם כל לבדוק מה גורם לדלקת ובכל מקרה הקצעת שרשים כדאי שתבוצע עי מומחה לחניכיים , הקצעה המבוצעת בצורה מקצועית ונכונה לא אמורה לגרום נזק לציפויים

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה