ציפוי קומפוזיט על שן קדמית , האם אופציה טובה יותר?

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

03/01/2022 | 20:32 | מאת: יעקובי

יש לי 2 רווחים קטנים מאוד בין צידי השן חותכת בין הניב לקדמית , מאוד מציקים לי כי נתקע אוכל, הוצגו כמה אפשרויות , הראשונה זה יישור שיניים אבל יש לי בעיה במנשך וגם הרווחים הן תוצאה של טיפול יישור שיניים כושל שלא אבחן מנשך עמוק והרופא הוא שהשחיז את הרווחים ויצר אותם במיקומים בעייתיים לסגירה אורטודנטית. השנייה זה למינייט שגם ירד מהפרק כי כל מומחה לשיקום שהייתי אצלו אמר שלא שווה לשים ציפוי בשביל רווחים קטנים כאלה ולהוריד יותר חומר משן ובגלל המנשך יש סיכוי שזה ישבר ואין דרך חזרה . השלישית זה למלא בקומפוזיט ולייצר קשר של שכבה מאחורי השן אבל יש בעיות בסגירה כי זה נתקע על החותכת התחתונה , כי ניסו לעשות לי הדמייה , עכשיו בלית ברירה הציעו לי ציפוי קומפוזיט על הצד החיצוני של השן לסגור רווחים , עד כמה זה מרגיש ונראה טבעי בכלל ? והאם צריך ששינית כל 3 חודשים צריכה לעשות פוליש שם להלבין מהצבעים שזה סופג

לא ממש ברור לי למה שללת ציפויי חרסינה ולעומתם שוקל ציפויי קומפוזיט, גם לקומפוזיט נדרשת הסרת שכבה מהשן , הקומפוזיט סופח חומרים ממזון ושתיה ומשנה את המרקם ואת הגוון ( שיננית לא מלטשת וליטוש המבוצע עי רופא שיניים אינו מסוגל להחזיר את הגוון המקורי, הקומפוזיט אינו חומר חזק ועלול להשבר, מכיון שהוא נבנה בפה עי הרופא במרפאה ( להבדיל מחרסינה הנבנית במעבדה) קשה מאד ללטש את השוליים ואלו עלולים לגרות חניכיים ועוד ועוד ועוד

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה