שן קדמית 21 שעברה הסתיידות עם גוון צהוב

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

01/11/2021 | 21:40 | מאת: יעקב

שן אחת שעברה הסתיידות עם גוון קצת צהוב וניסיתי להלבין אותה אצל רופא עם הלבנה ביתית וזה לא עבד ורופא אמר שגם לא יעבוד לפי בחינת הצילום למרות שהיא בסדר בלי דלקת וללא צורך בטיפול שורש , עכשיו כדי להלבין אותה האופציה היחידה זה ציפוי , השאלה האם ניתן לקבל תוצאה הרמונית יפה אם שמים רק על שן אחת ציפוי או שזה מחייב אותי כל הזמן להלבין את השיניים הסמוכות היות ואני שותה קפה וכו ואם היא תהיה בגוון כמו השיניים שהם יחסית לבנות ובריאות אז לא אוכל לעשות הלבנה אז האם זה יחייב אותי לעשות לפחות 4 ציפויים על הקדמיות בכדי לקבל גוון אחיד יותר למרות שהשיניים הסמוכות הם בריאות וטובות והשאלה כמה חומר שן יכולים להוריד להם

ציפוי בודד יכול להיות בגוון דומה לגוון השן הסמוכה אך לעולם לא יוכל להראות זהה לשן הסמוכה מכיון שהאור לא נשבר בצורה זהה דרך חרסינה כמו דרך אמאייל השן הטבעית, מסיבה זו אם חשוב לך מראה אחיד לפחות לשתי השיניים המרכזיות ( אם מדובר על חותכת מרכזית) היה רצוי לבצע שני ציפויים לפחות, בניגוד לטכניקה המיושנת להכנת השיניים לציפויים, בטכניקות המתקדמות מבצעים על השיניים הדמיה מחומר פלסטי של צורת הציפויים הנדרשת וממנה מורידים בעזרת מקדחים מיוחדים, כך מבטיחים הורדה מינימלית בלבד של חומר שן, כמובן שבעזרת 4 ציפויים ניתן להגיע לתוצאות טובות יותר ואסתטיות יותר מאשר בעזרת ציפוי בודד או שני ציפויים בלבד , כמובן שהתוצאה כמו גם מספר השיניים תלויה בגורמים נוספים יחודיים לפה .

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה