שתלים דנטליים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

26/10/2021 | 02:25 | מאת: דניאל

האם רופא צריך להגיד מראש למטופל איזה שתל יותקן בפיו? האם נכון שחשוב יותר הידיים של הרופא המשתיל, מאשר סוג השתל ? היכן ניתן למצוא מידע אמין אודות סוגי השתלים הקיימים היום ובהם מרבית רופאי השיניים משתמשים ?

רופא לא חייב ללתת מידע על סוג השתלים אלא אם נשאל, הידיים אינן חשובות אלא רמת הידע והמיומנות הכירורגית , ממש לא משנה באיזה שתלים רוב הרופאים משתמשים ישנם שיקולים שונים בבחירת השתלים ובין השאר מחירם לרופא, אין מציאות ברפואת שיניים ולכן רופא הגובה מחיר יקר אמור לספק שתלי פרימיום מהחברות המובילות ואם המחיר למטופל הוא זול סביר להניח שמוצעים שתלים יותר עממיים

27/10/2021 | 08:30 | מאת: דניאל

מהם לדעתך שתלי פרימיום ? האם לכל סוג שתל שונה, דרושה מיומנות שונה ? כלומר אם רופא רגיל לעבוד נניח עם שתל מסוג מסויים, ברגע שיתחיל לעבוד עם שתל מסוג אחר, תדרש לו מיומנות שונה ?

אינני מתייחס במסגרת הפורום לחומרים מסחריים אך אוכל להרחיב יותר אם תפנה אלי במייל [email protected]

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה