טיפול פרטני בשן.....

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

12/10/2021 | 02:34 | מאת: יעל

שלום, עשיתי הלבנה דרך מרפאת שיניים עם חומר מלבין בעזרת סדים. כעת נותרה לי שן אחת קדמית שעבר טיפול שורש והשחירה עם השנים והשאלה שלי היא איך כדאי לטפל בה. האם כדאי בעזרת ציפוי חרסינה? או דרך הלבנה פנימית (זמנית ולא ניתן לצפות את התוצאה)? אציין שאולי בעוד כמה שנים ארצה שוב להשתמש בחומר מלבין עם סדים, אבל אז איך זה ישפיע על השן עם ציפוי החרסינה? היא תישאר עם צבע משלה? תודה רבה!

נסי ללכת מהקל אל הכבד - הלבנה פנימית לעיתים יכולה להשיב לשן את צבעה המקורי , במקרים אחרים רק תשפר את הגוון ויתכן גם שכלל לא תשפיע , בהתאם לתוצאה ניתן לשקול לבמע ציפוי חרסינה או ציפויי חרסינה בהתאם למקרה ולתוצאה אליה שואפים להגיע, קחי בחשבון שעם ציפוי בודד לעולם יהיה הבדל מסויים בגוון בין השן עם הציפוי לשיניים הסמוכות מכיון שהאור אינו נשבר בצורה זהה דרך חרסינה כמו דרך אמאייל השן הטבעית לכן לרב מבוצעים יותר מציפוי אחד ליצירת סימטריה מסוימת בשיניים עליהן ישנה חרסינה

12/10/2021 | 22:43 | מאת: יעל

תודה, והלבנה פנימית פוגעת בחוזק השן? מדובר בשן שעברה טיפול שורש בעבר וגם סוג של הלבנה

הלבנה פנימית בשימוש בחומרים הנכונים ובטכניקות הנכונות אינה פוגעת בשן

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה