ציפוי חרסינה ללא השחזת שיניים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

01/10/2021 | 08:31 | מאת: אלדד

שלום דר׳ אמיד נתקלתי השבוע בפרופיל אינסטגרם של מרפאה בתל אביב שמתהדרת בכך שהיא מבצעת ציפויי חרסינה ללא השחזת שיניים כלל, כלומר ללא הסרה של חומר שן. נאמר שם כי הציפויים שלהם נעשים בעבודה ידנית ולא בחריטה כפי ששאר המרפות עושות. מה שמאפשר להם להגיע לעובי ציפוי מינימלי שאינו מצריח את שיוף/השחזת השן טרם הדבקת הציפוי. גם הציפויים שמראים שם נראים דקיקים ואמיתיים מאוד לא כמו חרסינה. בתור אחד שמעונין לעשות ציפוי לשן בודדת ועד היום שמע שצריך לבצע השחזה של לפחות 0.5 ממ מהשן… הייתי רוצה לדעת האם זה נכון ובאמת אפשרי ללא הסרת חומר שן. תודה !

פרסום ציפויי חרסינה ללא השחזה אינו דבר חדש , להפך אלו נפוצו מאד לפני כ 15 שנה עי חברה אמריקאית עם שיווק מאד אגרסיבי ונקראו lumineers , אני הייתי בזמנו המדריך מטעם החברה האמריקאית בסדנאות לרופאים בארץ, ישנם מעט מאד מקרים בהם ניתן להגיע לתוצאה אסתטית עם ציפויים ללא השחזה ואלו יהיו מקרים של שיניים קטנות או שחוקות במיוחד או שיניים עם מרווחים ביניהן, בכל מקרה אחר גם תוספת של 0.2 ( עובי מינימלי של ציפוי) תראה בולטת ולא טבעית, בטכניקה הנכונה ( המצריכה הדמיה) לא מורידים מראש 0.5 ממ מכל חזית השן אלא מורידים רק מאיזורים בהם נדרשת הורדה ובהתאם לעובי הנדרש כך ההשחזה הינה מינימליסטית והתוצאה תואמת לתכנון האסתטי הראשוני , במקרים רבים מבוצעים ציפויי חרסינה בעבודה ידנית ולא בחריטה וזה ממש לא יחודי למרפאה כזו או אחרת אלא במרפאות ברמה גבוהה יחד עם טכנאי ברמה גבוהה השיקולים הינם לגבי כל מקרה לגופו , עצם השאלה האם לבצע ציפוי רק על שן אחת ומה תהיה התוצאה האסתטית המתקבלת זהו כבר דיון אחר…

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה