ציפוי חרסינה היקפי לסגירת רווחים במלתעות

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

01/10/2021 | 01:52 | מאת: י ס

יש לי שן מלתעות או קדם טוחנת שהשחיזו אןתה בצדדים ונשארו בה רווחים בצידי השן של 0.3 ממ כל אחד. עשו לי קומפוזיט שסגר את הרווחים כי הייתה לי דחיסת מזון ויש נקודת מגע אבל זה לא מרגיש טבעי אלא כמו חתיכה שתקועה בין השיניים , שאלתי לגבי זה ממזמן אבל עם הזמן התחושה לא עוברת ולא מתרגלים לזה , אמרו לי שהאופציות האחרות זה אמלגם או כתר , האם ציפוי חרסינה היקפי יכול להיות אופציה טובה לסגור את הרווחים בשני צידי השן עם נקןדת מגע טובה אבל גם עמיד לאורך שנים לכוחות הלעיסה היות ומדובר בקדם טוחנת ולא שן קדמית שהחזית הפנימית שלה די קטנה

תשובתי ניתנת בהסתייגות הנדרשת מכיון שלא בדקתי את השן , ברמה העקרונית בוודאי שניתן לסגור את המרווחים במלתעה בעזרת ציפוי היקפי ואפשרות זו טובה ונכונה הרבה יותר מביצוע שחזור אמלגם ושמרנית יותר מביצוע כתר, ציפויים הקפיים מבוצעים בהצלחה במלתעות והינם עמידים וחזקים

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה