האם יש משמעות לטכנאי כשמייצרים ציפויים

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

01/10/2021 | 00:34 | מאת: יעקב

האם כששוקלים לבצע ציפויים אז יש משמעות לטכנאי ? כי יש רופאי שיניים שמתפארים שהם עובדים עם טכנאי ״אמן״ של ציפויים , וזה קצת תמוה לי כי חשבתי שהכל כבר נעשה דרך המחשב אוטומטי לפי הסריקה והתכנון שמבצע הרופא , כולל החריטה ולטכנאי אין משמעות בהליך הזה של הציפויים , או תקן אותי אם אני טועה

ישנה משמעות עצומה (!!) לטכנאי לפחות כמו לרופא ובמקרים רבים אפילו יותר מאשר לרופא, הטכנאי מתכנן את צורת הציפויים , קובע את שילוב הצבעים הנכון, עובי, שילובי החומרים ועוד,מחשב לא יוצר כלום בעצמו אלא מוזן בנתונים בידי הטכנאי במבצע , תפקיד הרופא הינו הכנה נכונה של השיניים ולקיחת מידות מדוייקות והוא כמובן שותף לנראות הסופית, רופא טוב יעבוד עם טכנאי ברמה גבוהה ויחד יגיעו לתוצאה התואמת לרצונות המטופל/ת

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה