ציפוי ללא השחזה והסרת אמייל

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

24/09/2021 | 16:02 | מאת: בוריס

אמרו לי שיש דבר חדש של ציפויים שמדביקים ללא השחזה ומחזיקים הרבה שנים -לפחות 10 שנים , ושזה הפיך ככה שאם אני רוצה יכולים להוציא לי אותם או להחליף אותם מבלי לבצע עוד השחזה ולפגוע באימייל של השן , החסרון היחיד שלא ניתן לשנות את צורת השן או ליישר אותה וזה מתאים לשיניים ישרות , רציתי לשמוע דעתך והאם יש להם גם חסרונות לעומת הציפויים הרגילים הלמינייט שמבצעים השחזות

ציפויי חרסינה ללא השחזה ( או עם השחזת שיניים מינימאלית) אינם דבר חדש וקיימים בשוק הדנטאלי כבר כמעט 20 שנה ,הציפויים נקראים לומינירס ואני מניח שתוכל עדיין למצוא חומר לגביהם ברשת , אני הדרכתי בזמנו את רופאי השיניים בארץ לגבי השימוש בציפויים אלו, ישנם מעו מאד מקרים ואינדיקציות בהם גם עם ציפויים אלו ניתן היה להדביקם ללא השחזת שיניים מינימלית בעיקר במקרי שיניים קטנות במיוחד ועם מרווחים ביניהן, בכל מקרה אחר הדבקה של ציפוי ( גם אם הוא דק מאד) מעבה את השיניים והמראה המתקבל אינו אסתטי, כל הורדה לאחר הדבקה של כל ציפוי משמעותה פגיעה מסויימת באמאיל השן, ישנם מקרים בהם לא ניתן בכלל להשתמש בציפויים עם השחזה מינימלית ( בלי קשר לתוצאה המתקבלת ) בגלל סגר השיניים

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה