ציפוי חרסינה לסגירת רווחים בין קדם טוחנות וטוחנות

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

13/09/2021 | 20:34 | מאת: יעקב

האם ציפוי חרסינה עדיף או חזק יותר לסגירת רווחים שגורמים לדחיסת מזון בין השיניים הקדם טוחנות או עמיד לכוחות של לעיסה וטחינת מזון בין שיניים קדם טוחנות או שהקומפוזיט נותן את אותו מענה מבלי להתייחס לעלויות ואסטטיקה ,רק מבחינה פונקציונאלית של אכילה ולעיסה

החרסינה הינה חומר חזק הרבה יותר מהקומפוזיט וניתן לעשות בה שימוש גם לסגירת מרווחים , הקומפוזיט חייב תמיכת חומר שן מתחתיו ואם המרווח גדול הוא עלול להשבר, שימוש בחרסינה - הכוונה לא בהכרח לציפוי חרסינה אלא לעיתים לשחזור מעבדתי מחרסינה , תלוי במקרה ובתנאים הנקודתיים במקום

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה